top of page
Search

GESTIONEM JUNTS LA INCERTESA

Benvolguts/des lectors/res, aquest és el meu primer article i qui m’ho hauria de dir que ho faria durant el confinament a casa, provocat pel COVID 19. Tot i així, m’alegra poder acompanyar-vos i espero poder ser d’ajuda en aquests moments tan difícils.


El COVID 19 ens ha obligat a sortir a tots de la nostra zona de confort, a canviar els nostres hàbits i adquirir-ne d’altres, però sobretot ens ha fet conscients de com en som de fràgils. D’adonar-nos que estem en un món més complex i canviant del que pensàvem, tot passa a una velocitat vertiginosa, i ens adonem que no podem controlar-ho. Haurem d’aprendre a gestionar la incertesa que avui ens acompanya, haurem d’aprendre a viure per sempre amb ella, i sí és tot un repte. Perquè ens ha tocat viure una nova realitat, un terreny sense experimentar. I quin és el primer pas per avançar? Doncs ACCEPTAR, acceptar aquesta incertesa i entendre que sempre hi ha coses que no dependran de nosaltres i que no podrem controlar. També hem d’evitar anticipar fets que encara no han passat, ja que si no el nostre cervell ho processa com a real i llavors apareix l’ansietat i amb ella la por, que ens paralitza, no ens deixa actuar i ens impedeix veure altres alternatives que poden ser solucions. A continuació us donaré algunes pautes que m’han servit quan he hagut d’afrontar moments difícils tant en la meva vida personal com professional, en moments de crisi (noves realitats), quan tot era important i on a més havies de gestionar una família, un equip i/o un negoci.

 1. Acceptar: Així podrem recuperar la claredat i la serenitat per seguir avançant.

 2. Preguntar-nos què depèn realment de nosaltres i què és el que podem fer en aquesta situació. Cal que dediquem la nostra energia allà on podem actuar, influenciar.

 3. Evitar la sobre-informació: Hem de dosificar-la i només de fonts fiables.

 4. Crear un calendari de la nostra jornada: Això ens ajudarà a crear rutines i a augmentar la força de voluntat i l’autodisciplina.

 5. Buscar cada dia moments per a nosaltres: Aquest punt és bàsic, doncs és una OPORTUNITAT per al nostre creixement personal que ens ajudarà a ser més creatius.

 6. Observar la situació des de la distància per poder agafar perspectiva (que no vol dir ignorar-la!). Això us permetrà buscar opcions de futur, prendre decisions, trobar l’estratègia a seguir quan tot això passi.

 7. Re-enfocar els pensaments. Si teniu pensaments catastròfics o us anticipeu a coses que podrien passar intenteu substituir-los per altres pensaments, frases que us ajudin a relativitzar, a baixar la intensitat de l’emoció. Cal mantenir una actitud positiva.

 8. Centrar-nos en allò que tenim i agrair-ho. Només així li donarem valor a les petites coses. I això és aplicable tant a nivell personal com professional.

 9. Planificar i/o preveure un pla d’acció. Cal actuar sempre des d’allò que podem fer (no des d’allò que pensem que podem fer) doncs ens donarà sensació de control i guanyarem tranquil·litat.

 10. Confiar en un mateix. Per ajudar-vos a fer-ho, us voldria recordar les paraules prohibides, aquelles que cal evitar: “Per què? , “No puc…”, “He de..”, “És que..”, “I si surt malament…?”, “I si…”, “Fracàs”, “Problema” i “Però”.

 11. Atrevir-se al canvi, a sortir de la zona de confort (avui aquest punt va molt relacionat amb el punt 1: ACCEPTAR). Això vol dir assumir un repte / desafiament, implicarà certa incomoditat temporal i afrontar estats d’incertesa però alhora crearà oportunitats.

 12. Informar-nos i preparar-nos per allò que ens preocupa. Això vol dir APRENDRE. També caldrà analitzar i aprendre de les nostres situacions passades viscudes.

No és fàcil no preocupar-se, però de què en serveix fer-ho, si això ens paralitza? Ara és el moment per passar de la intenció a l’acció!! Això és tan aplicable a la vida personal com a la professional. Si creus que et puc ajudar a gestionar millor la incertesa en els teus reptes o projectes, no dubtis en posar-te en contacte amb mi a hello@claudiacornella.com


15 views0 comments

Recent Posts

See All

"UNA ACTITUD POSITIVA: EL MILLOR CAMÍ CAP A L'ÈXIT"

Benvolguts/des lectors/res, en aquest article us parlaré de la importància que té tenir una actitud positiva, d’enfocar-se en la solució en lloc de fer-ho en el problema, ja que això es traduirà en mi

Comments


bottom of page