top of page
Search

"UNA ACTITUD POSITIVA: EL MILLOR CAMÍ CAP A L'ÈXIT"

Benvolguts/des lectors/res, en aquest article us parlaré de la importància que té tenir una actitud positiva, d’enfocar-se en la solució en lloc de fer-ho en el problema, ja que això es traduirà en millors resultats, i per tant en el millor camí cap a l’èxit! A més, aquesta actitud és el que finalment diferencia una persona positiva d'una altra negativa.

És molt habitual que tendim a donar-li voltes constantment als nostres problemes. Tant se val si són problemes d’incertesa, de manca de temps, de dificultats econòmiques o de males relacions personals. La veritat és que quan estem immersos en un moment complicat, la nostra ment passa moltes hores donant-li voltes, com si el fet de tenir-lo al cap pogués arreglar alguna cosa.

Et proposo que pensis en alguna cosa que et preocupi, però sobre la que tinguis algun tipus de control. Si no tens el control, i no està a la teva mà solucionar-ho, la millor opció és deixar de preocupa-te’n. Si ja ho tens, fem el següent exercici:

  1. Intenta recordar quant de temps has estat pensant sobre això durant la darrera setmana.

  2. Ara pregunta't: Què has canviat? Què has fet perquè aquesta dificultat no sigui tan gran? Quines accions has realitzat? Quines decisions has pres? Quina planificació has dissenyat? Tot això per reduir la teva preocupació sobre aquest tema.

  3. Quant de temps li has dedicat al pas 2?

Ara anem a analitzar què ens aporta si ens enfoquem en el problema. Posem un exemple: imagina't una persona que es troba en un estat d'ansietat perquè no sap si serà capaç d’adaptar-se a la nova situació de la Covid19. Aquesta persona fa dies, setmanes que està centrada en el “I si ...?” “I si no sé com actuar en un determinat moment?” “I si no tinc la solució a algun problema que m’aparegui?” La quantitat de “I sis ...?” que ens podem generar nosaltres mateixos són infinits i cada escenari imaginat pot ser encara pitjor que l'anterior. El repte existeix, això és innegable, però donar-li tantes voltes no és la millor alternativa.

Veiem ara quins són els “beneficis” d’enfocar-nos en la queixa. Quin tipus de persona ets? De qui dedica molt temps a donar-li voltes al cap sense parar-se a pensar en com canviar les coses? Si és així, seria important que reflexionessis sobre els “beneficis” que això t’aporta, doncs hi estàs invertint el teu temps i la teva energia! Pot ser ni t’adones de que estàs centrat en la queixa (la solució no està en tu, tu ets una víctima), que t'estàs preocupant sense parar (creant ansietat) i que finalment tampoc t'estàs acostant a un millor escenari. El que sí pots veure des d’ara és que des d’aquesta posició no sortiràs del problema i que la teva imatge és la d’una persona negativa.

Ara pensem detingudament com seria enfocar-se directament en la solució del problema. Ho veus difícil? Doncs deixa’m que et digui que és relativament senzill. Et convido a que et posis en l'exemple d'abans i simplement modifiquis una mica la pregunta. És a dir, en comptes de preguntar-te “I si ...?” Vegem què passa al canviar-lo per “Què puc fer si ...?”“Què puc fer si no sé com actuar en un determinat moment?” “Què puc fer si no tinc la solució a algun problema?”. A partir d'aquí, reflexionar sobre les possibles alternatives ens dona una sensació de poder, de lideratge d'estar preparat per enfrontar el repte, de poder comptar amb algú altre, d’analitzar els temes/punts en què sóc més vulnerable i treballar-ho abans del moment de l’acció. Ho veus?

Això no vol dir que ho puguis solucionar tot a la primera i que res se t’escapi. Ni molt menys! Doncs segurament l'escenari que se’t presentarà no serà cap dels que t'hagis imaginat en els teus “I si?”. La gran diferència però, és l'actitud amb què ho afrontes. Una actitud positiva en la qual tu ets protagonista per buscar com solucionar els problemes que se’t presenten. On decideixes, i sobretot, actues en conseqüència per sortir d'aquests escenaris evitant l'ansietat, l'angoixa i la pèrdua d'energia i temps.

Així que és molt important que adquirim aquesta actitud positiva doncs és el que ens permetrà desenvolupar un Lideratge Personal, a través de la confiança, l’entusiasme, la decisió i la seguretat. Si creus que et puc ajudar a desenvolupar aquesta actitud positiva, aquest Lideratge Personal, no dubtis en posar-te en contacte amb mi a hello@claudiacornella.com.

18 views0 comments

Comments


bottom of page